POHLADILA JSEM ŠTÍRA
Anotace: ...dávejte si pozor.
*
Žár rozzářeného poledne
na úpatí strmých srázů
kdesi daleko
v srdeční krajině
zestárlých dětí
toužících po lásce
opětovaných něžností
Vyhříval se na výsluní
on byl pánem plání
ve svém majestátu
trůnil na vrcholu
hierarchie
nedotknutelnosti
Pohladila jsem štíra
Svými články něžně
spoutal má zápěstí
chtěnou nesvobodou
oddaná toužením
dmýchám teplo dlaní
do nitra těla jeho
nahrazujíc slunce
Poporostl
těsnou kazajku krunýře
přetvářku k nepotřebě
odhodil cvakaje klepýtky
do rohu pokoje
vysněných zámků
nesplněných přání
Jedový trn hluboko
vězící pod kůži
za nehty vlezl
studené teplo
kroutící tělo zanechal
podbříšek prožitků
šimrá útroby vzpomínek
Tíhnu k samotě
chitinový převlek
ve skříni
*
Přečteno 385x
Tipy 31
Poslední tipující: PIPSQUEAK, j.c., Květka Š., Holis, střelkyně1, SZN, Mario de Janiero, hezule, Lota, poustevník Jirka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)