Sláva vlhkosti
...
Než tvoje silueta
dopadne na hladinu
mých vnitřních víček
ucítím vůni sena
Ztratil jsem klíček
nymfičko rozvlasená
klíček k tvému klínu
do něhož ptactvo slétá
jak orli do hnízda
jestřábi rybařící
na tichém soutoku
kde živá voda tryská
zas se mi o ní zdá
o té...co...jak to říci
tančí jak vítr píská
když do tmy zahvízdá
poslední zbylou sloku
Než tvoje silueta
dopadne na hladinu
než něžně rozprskne se
v chladivých kapkách rána
ucítím grenadinu
kterou jsem nepil léta
a ústa rozbodaná
v kterých se jazyk třese
Když pak tvá silueta
jak čepel protne věky
zanechá jasnou stopu
pak přijde tvoje doba
Jsme ponořeni
oba
dvě oči periskopu
v syrovém proudu řeky
na samém konci světa
...
Komentáře (3)
Komentujících (3)