Nikam nepospíchej, Inies, v životě je nutné rozjímat nad tím vším, čím procházíme - je to i práce na nás samých, takže to není ztracený čas..
Já si myslím, že slunce v nás probouzí smutek nad tím, co nemůžeme mít, protože nás příliš poutá k tomu, co je našim očím viditelné a srdci libé.. a nedosáhneme-li k tomu, uvědomujeme sí tím hlouběji naši nedokonalost a odrazem toho propadáme pocitu marnosti a smutku.
Kdyby ale nebylo smutku, neuvědomovali bychom si radost. Taky mi častokrát připadá, že na 10 deka radosti připadá půl metráku smutku, ale smutek nebo bolest je mnohem lepší inspirátor k psaní.
A jestli z toho, že se člověk plahočí smutkem a bolestí, má nějakej rarášek radost, protože tak může hodovat na naší síle, stačí se upřímně usmát, aby mu ten jeho samolibej úsměv zkysl a začal řvát hlady. Nebo ne? :-) Nás nikdy nedostane! ;))
15.03.2009 08:23:00 | bába čurchlastka a inkontinenční ucháč
Nefilozofuj nad svým já, zkus to za pětadvacet let,
abys zjistila, co jsi v životě zmršila, ztratila,
zkurvila,. Jaké synonymum na to ještě je?
18.11.2008 19:44:00 | jehlaspichlas