Začíná svítat
Anotace: ..další z pokusů o báseň..
Spatřil jsem rudé červánky,
přestože vládla temná noc,
něco mne bušilo na spánky,
to ta úchvatná lásky moc.
Smála se, tak nádherně a mile,
že pro ten její úsměv půvabný,
bych ujel celé míle,
než bych byl k smrti uhnaný.
Lesk nebeského křišťálu
ji září přímo z očí,
má snad i hvězdnou píšťalu,
s níž celým světem točí.
Dívka, jež slétla z říse snů
teď zatočila se mnou,
je krásou těchto trpkých dnů,
tak pryč s tou dobou temnou!
Komentáře (2)
Komentujících (2)