V té básni je naděje. Niki. Poznat tak dokonalou lásku zanmená umět odpouštět přes její působení i ty nejtěšží urážky, křivdy a bolesti, co lidé způsobí. Báseň jsem napsala jak jsem to cítila. Možná že ani já sama nedokážu říci, co v ní všechno je. Ale vím, že psána z lásky a pro lásku.
31.01.2009 22:33:00 | Maura
Proč slova mne tak bolí, láska se rázem mění... v neštěstí, co stěští bylo milované... Často tuhle básenkau pročítám, několikrát se k ní vracím...
14.01.2009 07:12:00 | NikitaNikaT.
Nevím, zda je ta báseň smutná, ale pravdivá. Bylo mi asi dvanáct let, kdy mne jednou maminka vzala do divadla na Cyrana de Bergerac. A pak mi dlouho vlál jeho plášť ve snech. Myslím, že je veliká škoda, že se témněř nezachovaly jeho milostné dopisy. On sám nemilovaný ... zemřel v šestatřiceti letech a přitom je stále mezi námi. A já mám stále tu knížku od Rostanda na mém stolku. Občas se k němu vracím... byl to krásný člověk. Básníci jsou nesmrtelní...
24.12.2008 11:18:00 | Maura