Upřímná

Upřímná

Anotace: Nechtěla jsem ji sem dávat, ale rozmyslela jsem si to...Napsána po jednom smutném večeru, po půlnoci...Věnována jednomu klukovi, kterého bych nikdy nechtěla zranit. Jaká vlastně jsem...Už nějak nevím...Možná je to spíš úvaha. (napsána 3.1.2009)

Dnes jsem si uvědomila
co všechno ztrácím
s jediným pohledem
stále do jiných očí.

Je to snad pozlátko
třpytivých světel večírků
donekonečna opakujících se
lahví červeného vína?

Jaká vlastně jsem
jiná ve dne, jiná v noci
teď já - hříšná Magdalena
ucházím se o tebe.

Jdu za tebou s lítostí v očích
zachraň mě, můj anděli
po štafetě proseb o číslo
a hříšných tanců
jak bumerang vracím se k tobě.

Je mi to líto, těch zlomených srdcí
vždyť sama vím, jak to bolí
a pak omámená cigaretkou /nekuřačka/
vracím stejnou mincí.

Jaká vlastně jsem
prý hrozně hodná a kamarádka
jen kdybys mě jednou viděl
tam u barů za svitu blikotátek.

Já přicházím za tebou
a opět jako nevinná hledím ti do očí
tobě ne, anděli, tobě ne
tobě já nejsem hodná ani
zapnout řemínek u opánku.

Dnes jsem si uvědomila
že život můj ztrácí smysl
když nemůžu milovat
ten zástup, u kterého nepamatuji
si ani jméno /"dáš mi číslo?"/

Ne, já už ho nikomu nedám
budu zas čistá jako dřív
jen mi v tom zkuste zabránit.

Nezlob se na mě
vždyť víš - padlý anděl
co chtěl by létat
už jen s tebou.

Tak půjdu zítra za tebou
tam do kostela již na ranní mši
a odprosím Boha
ať dá mi ještě jednu šanci.

Pak unavená se zatočenou hlavou
možná už ne od rudého vína
schoulím se do tvého náručí
a pak stejně jako dříve v mých snech
za svitu letního táboráku
budeš mi opět obvazovat koleno
a poletíme spolu ke hvězdám.

Můj anděli.
Autor mauvais-ange, 10.01.2009
Přečteno 364x
Tipy 3
Poslední tipující: Emira, Kapka, Jana M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

... možná tvůj anděl nesedí v kostele, možná ho každý den míjíš na ulici ...

28.03.2009 08:16:00 | Zweiblumen

líbí

Někdy může člověk ranit tak, že už se to nedá vrátit. A nakonec nejvíc ublíží sám sobě - tak pozor! Málokdy dá život druhou šanci.

10.01.2009 22:08:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel