Jsem to já?

Jsem to já?

Anotace: Jsem to já? Ne, nejsem. Nebo ano?

Z okna se dívá na ulici, za těžkou, žlutou záclonou.
Pár smutných knížek na polici a starý deník se sponou.
V něm zbyly řádky nedopsané, zavřel se rychle před lety.
V něm její pero rozskřípané, tvořilo z písmen sonety.
Možná, že kdysi milovala, možná ji někdo miloval.
Pak v sobě lásku pochovala, když ji ten druhy sbohem dal.
Zavřela oči před láskama, zavřela oči z blankytu.
Vyhnala štěstí s běláskama, co létali ji do bytu.
A její srdce bylo černé, tak jako láhev s vitriolem.
Dělila lidi na mizerné a na ty, co jen chodí kolem.
Zavřela dveře před životem, zavřela dveře k radosti.
Probodla srdce černým hrotem a smutek vlezl ke kosti.
Z okna se dívá na ulici, za světla žlutých výbojek.
Slza ji teče po jejím líci, na tuhle nemoc není lék...
Autor akrim84, 14.01.2009
Přečteno 434x
Tipy 19
Poslední tipující: carodejka, jitka.svobodova, Bohůdík Vyliztalalir Balalajkin, Tacca, sluníčko sedmitečné, jedam, Egretta, zvířenka, Jana M., blue, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Zaujala mě,je pěkná,čtivá.Piš dál,ráda budu Tvé básně číst.

20.10.2010 11:31:00 | jitka.svobodova

líbí

Čas napoví nám víc,
tak nesmutni už víc.

23.07.2010 23:17:00 | carodejka

líbí

to je mi ale hooodně smutný....jenže kdyby jsme se netrápili,tak asi nic nepíšem...my posíláme dva tipy,jeden rukou,jeden tlapkou..haf!(to byla usurijská liška ona to čte se mnou:-))

17.01.2009 00:35:00 | zvířenka

líbí

Trochu mě trápí to "láskama-běláskama", ale jinak mě ta básnička získala.

14.01.2009 11:30:00 | Jana M.

líbí

no pání! moc pěkné! :)

rozhodně dobré!! :)

14.01.2009 01:13:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel