Snad jen měsíc zná
Na hladině spí měsíc stařičký
za břehem stojí moje touhy
vsříc dálkám obzor se rozpouští
lidským válkám směje se hloupý
V té dálce smutně daleké
spí moje věčné tajemství
jak labuť co na řece pluje
a vítr jenž se tu prohání
Na břehu někde v rákosí
v hlubině pocit černě marný
těžko je na bojišti samoty
když uvěřils tomu co je daný
V té hlubině temně hluboké
marné je měsíc čekat
i labuť co skrývá poselství
začíná snů se lekat
Přec tiché je moje svědomí
hluboké jako osud můj
co skrývá se nikdo nedozví
ledaže labuť vrátí se v tůj
Přečteno 406x
Tipy 31
Poslední tipující: el viento, Quigleika, hezule, BArBArKO, NikitaNikaT., okapovaroura, Holis, bejbyyyy, labuť, Tacca, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)