Odejdi smutku
Anotace: O ceně životních radostí
Až budu za tmavých, tichých nocí svolávat
k řeči své blízké, co dávno opustili svět
sama na sladkou flétnu budu smutně hrát
na klín si položím poslední z léta květ.
Pak rozsvítím svíce, aby mdle světlo plálo
v zajetí smrti povadne i nejkrásnější tvář
a uvěřím věčnosti, že všechno za to stálo
co v životě má člověk a nedává na oltář.
Nač plakat nad vším, co vzít se zpátky nedá
sami jsou svědci, že tělo obrátí se v prach.
Ten, kdo tajemství smrti v životě svém hledá
v mlhách pak bloudí a padne na její chladný práh.
Možná, že jen stačí na lásku pomyslet,
rozevřít svá křídla.Nežít v chmurných zdech.
Přečteno 577x
Tipy 25
Poslední tipující: NikitaNikaT., denebrin, Bíša, Holis, WhiteSkull, Jana M., Jiparo, Kapka, WAYWARD, Psavec, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)