Bez lásky bývá...
Anotace: Přemíra obav, jež srdce trýzní-toť láska. Ovidius
Sbírka:
Breviář bláznů.
Bez lásky bývá tvář tak bledá,
vpřed žene nás jen pouhý chtíč,
bez lásky, myslím, žít se nedá,
zvlášť, když víš, kde je k němu klíč.
Bez lásky se svět často mění
v hrob, v němž zřejmě zaživa
hnijeme všemi opuštěni,
jsme hmota dávno neživá.
Bez lásky vše jen smysl ztrácí,
snad i ty slzy na tvářích,
vše se jen bortí,vše se kácí,
sex je pak jenom pouhý hřích.
Když s láskou jsi již obeznámen,
do tváří se ti dere nach,
z jiskřičky snadno vzejde plamen,
který navždycky spálí strach.
Přečteno 473x
Tipy 14
Poslední tipující: ota.pé, Psavec, Holis, Zasr. romantik, Spadlá z nebe, labuť, Lilly Lightová, fab four, Mbonita
Komentáře (4)
Komentujících (4)