Milenci
Slunce a Měsíc?
Dva dávní milenci,
Nikdy se nesejdou,
Ale stále jsou spolu.
Slunce září přes celý den,
A Měsíc přes celou noc
Nechápu, jak to vydrží
Vždyť je to k zbláznění.
Slunce po Měsíci prahne
A Měsíc po Slunci,
Ale stále a navždy
Z nich budou jen milenci.
Sejdou se jednou za několik set let
A to jen na kratičkou minutku,
Oba, ale přechovávají naději,
Že se přece jenom někdy setkají.
Měsíc na slunce každou noc myslívá
A přes noc o něm sní,
Slunce to má však naopak
V noci sní a přes den myslívá.
Bohužel, jim nic jiného nezbývá…
Měsíc svítí na cestu své nevěstě
Těšíce se, že ho uvidí
Ale bohužel chudák nechápe,
že se jim to nikdy nezdaří.
Slunce přes den svítí velkou světlicí
Čeká, že na druhé straně se taky jedna rozsvítí,
Bohužel ještě nestalo se tak,
A nad Sluncem se zatahuje černý mrak.
Slunce a Měsíc?
Dva dávní milenci,
Nikdy se nesejdou,
Ale stále jsou spolu.
Přečteno 407x
Tipy 4
Poslední tipující: kikis, strašidýlko-střapatý, NikitaNikaT.
Komentáře (4)
Komentujících (4)