Okolo lásky
Okolo lásky bezradně chodívá.
Něžnosti a polibky jsou všude kam se podívá.
Všichni lásku si dávají.
A když je bezradná, zle se jí smávají.
Ona ale neví co dělat, je zmatená.
Ve věcech lásky je maličká ztracená.
Nikdo ji za ruku nevede a neradí.
Nikdo ji pohledm vroucným nehladí.
Může jen nesměle doufat.
Ona však umí jen zoufat.
Neví jaké je lásku dostávat a dát.
Nikdo jí to neřekl, že se nemá čeho bát.
Maličká upřímné oči na nápadníky upírá.
To, že je zamilovaná sama sobě zapírá.
Má strach z bolesti a neznámého.
Vždyť ztráta je něco tak bolestného.
Pud sebezáchovy v ní sálá.
Není to už dávno holčička malá.
Už odrostla pantoflíčkům z plyše.
A její srdíčko čistou láskou dýše.
Ale neumí ji dát a žádat od jiného.
Je to pro ni jako šlápnout do ticha zlověstného.
Neví, že láska je kráska.
Na čele vráska.
Na srdci úsměv.
V něžnostech úspěch.
To je jí neznámé a cizí.
Její bezradnost z očí nikdy nevymizí.
Snad jednou se najde princ bez vedlejšího úmyslu.
A políbí ji bezhlavě a bez velkého rozmyslu.
Ukáže jí, jak je láska sladká a žhnoucí.
Ale zároveň i srdce-rvoucí.
Přečteno 481x
Tipy 3
Poslední tipující: jesterka, Iwetta, Radek.oslov.Šafárik
Komentáře (2)
Komentujících (2)