Hodokvas
Anotace: zase jedna pesimistická.. :-)
Nevlídné ticho něžně ruší tvůj dech,
tvé rty jsou šrámem sotva pro jeden steh.
Jen tikot hodin smutně krájí náš čas
a krysy sbíhají se na hodokvas.
Sto svůdných doteků – sto bolavých míst;
občas ses rád dobýval do cizích hnízd.
Brával sis všechno, cos chtěl – a bez pokory –
tvůj slepej chtíč, ten neznal semafory.
Hádáš se se mnou o rty – nedám ti je,
náš vztah je už jen čirá alchymie -
při každém z pokusů o usmíření
strach, že se spálím zas, není k umlčení…
Tvůj život je stoh citových dluhopisů,
dvojakých pravd a mrzkých kompromisů.
Znáš jen svůj cíl, na mě se neohlížíš;
jseš mlsnej kocour, kterej vykrad’ mi spíž.
Přečteno 314x
Tipy 5
Poslední tipující: ziriant, René Vulkán, Iwetta
Komentáře (2)
Komentujících (2)