Rytíř na bílém koni
Už dětské sny a přání
Už to byl podraz,
co odpustit se nedá
Všechny ty sliby, že jednou třeba
někdo přijde a všechno zachrání
Hlouposti
Sliby banální
Obelhávání
Zlatá teenagerská léta
Milostné romány o lásce bez konce
Happy-end na každém kroku
Kdo tomu ale věřit chce?
Kdo ještě věří v rytíře na bílém koni?
Kdo ke každé květině voní
a líbe každou žábu v poli
v naději, že se v prince změní?
Nevím o nikom tak naivním
Jsou to jen podrazy, hloupé sny
Přání, co se nikdy nenaplní
Je mi "už" třicet
Všem těm knihám, filmům vyčítám,
že nechaly nás věřit v klam
Nechaly nás podlehnout štěstí,
co daleko má od všedního života
Každý ten tunel,
na jehož konci se prý světlo mihotá
- všechno je pouhou lží
A není nikdo, kdo by nám to řekl
Není nikdo, kdo by to srdce měl
Jestli existuje rytíř na bílém koni,
asi už hrůzou oněmel,
oslepl, ohluchl, spadl z koně
Věřit v něj je jako dotýkat se ohně...
Přečteno 329x
Tipy 13
Poslední tipující: Zelená okurka, Holis, vapiti, enigman, Fighting Dreamer, Kristine Clary-Aldringen, jedam, Mbonita
Komentáře (3)
Komentujících (3)