kapitán
Vrstevnicí tvýho čela
jak pramicí mezi vrásky
v zrádných vodách lásky
pluji nazdař bůh.
Jsem tak trochu dobrodruh,
bez motoru, bez kormidla,
v konvi už jen trochu jídla,
signály já z bublin mýdla
píšu SOS.
Nemám rumu
proti stesku,
ani kruhu, gépéesku
z přídě lodi
stéká rez.
Odhaduji šířky, délky
uzly, sáhy ,míle
můj kompas je beze střelky,
pravý pádlo shnilé.
Že utonu v bouři ránem,
nebo umřu hlady?
Hlavně, že já kapitánem
byl jsem v moři zrady.
Přečteno 333x
Tipy 8
Poslední tipující: NikitaNikaT., Martin Šimeček, mamina, Romana Šamanka Ladyloba, Rolnička, Jana M.
Komentáře (1)
Komentujících (1)