Jarní doteky
Znám Tvoje ruce.
Pevné hráze pro můj žal,
aby blíž k duši
se nedostal.
Větrné mlýny,
kovadliny,
zbraně.
Tím vším
jsou Tvoje ruce.
A taky
něžné dlaně v dotýkání,
houslový klíč
k předehře milování,
chladivý balzám,
krůpěj rosy svěží,
hřejivá koupel vonící
když sněží.
Dvě misky malin k snídani
když svítá.
Mám Tvoje ruce.
Dar, který se neodmítá.
Vkládám své ruce
do Tvých mužných dlaní.
Vezmi je, hřej
než zastihne nás
zmrtvýchvstání.
Přečteno 511x
Tipy 51
Poslední tipující: střelkyně1, padající do neznáma, poustevník Jirka, Holis, Manon.H, vodnař, labuť, Verena, Paulín, WhiteSkull, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)