Shrbená stařena ...jediná žena
Anotace: troška toho příběhového patosu
Shrbená stařena,
moje milá,
vzpomíná,
jak jsem se nevrátil
z dálky.
Krásná to žena,
moje byla,
vzpomínám,
já jí sliboval
návrat z války.
Zradil jsem, děvka osud mě sved,
vsadil do samovazby
na šedesát let.
Jen vrstevnice vojenské mapy těch hor,
tvé vrásky,
které mi osud nedopřál.
Těžkou vojenskou botou z naleštěné kůže,
tvé srdce
patou bolesti rozedral.
Na zavšivené pelesti v polním lazaretu,
Ježíš neuzdravil Lazara,
když ses k němu v kostele modlila.
Jen tupá bolest kříže mě do němoty opila,
já pak spatřil bránu nebe
a zbytky slov tvých šeptajících retů.
"Vrať se miláčku, vrať se..."
Přečteno 352x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, Bůchví..., vapiti, TAORA3, Terčisko, WAYWARD, ziriant, labuť, Kubino 2, Tacca, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)