Vlk se nažral. A co koza?
Panenskou duši v tobě zřela
avšak bystrý zrak to chtělo!
Proč zbytečně ruku rvala
tam do útrob těla svého?
Vůně lásky hruď škubala
naděj jí v bolesti brání
hniloba rubu v kol se lila
srdce však nemělo stání.
V bolavém stínu srdce umrlého
prosila o zbytek nitra svého
rozum zbytečně teď pláče
v naději faleš výš si skáče.
Omámená bytost na prahu tvém teď sedí
zkroušeně si cizí, v propast sebe hledí.
Dnes žel prázdnota z ní teče
jen masku a své zbytky vleče
nitro vzals jí tělem, chtíčem
půdu živnou rozral rýčem.
Přečteno 339x
Tipy 3
Poslední tipující: Bolder, Druza, lucajda89
Komentáře (1)
Komentujících (1)