Slunce z dlaní vypadlo

Slunce z dlaní vypadlo

Anotace: ...

Slunce z dlaní vypadlo,
odkrylo mé skvrny,
černé i černější.
Tvým nejjasnějším svitem,
oslepilo temné oči,
za nebem blankytným.

Slunce z dlaní vypadlo,
kutálí se měkce
po suti mých zákoutí.
Vypaluje stíny malých šuplíků,
plných velkých tajemství
a chtíče.

Slunce z dlaní vypadlo,
slyšel, já ho slyšel.
Nemohu bez něj žít,
umřel bych touhou nezmrznout
za ligotavého mámení
cizích souhvězdí.

Slunce z dlaní vypadlo,
chorou mysl přecpanou sněním,
budíš ranní kávou a políbením.
Jsi samozřejmé svítání,
ač oprýskané okenní římsy
stále bičuje kalný déšť.
Autor Taog, 16.04.2009
Přečteno 400x
Tipy 18
Poslední tipující: kavec, Holis, enigman, Lota, Dota Slunská, Mbonita, just me, Indigo, Tacca, ziriant, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

..pěkné..slunce..nad námi..s námi..v nás..

17.04.2009 22:08:00 | Tacca

líbí

... Je to tam.

16.04.2009 21:39:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí