Svět v obrazech
Na každém kroku,
kam se hnu,
vídám Tvé obrysy obličeje.
Srdce, ten nezkrotný parazit
troufá si vážně až neskutečně
rozumu argument porazit
tiše, krok za krokem
několik dnů.
Dobře znám ty jeho podpásovky,
vypadají dost nebezpečně.
Obědvám,
večeřím Tě
i snídám.
V puklinách omítek
obraz Tvůj vídám.
V okvětním plátku kopretiny,
v sametu bezbranných tělíček včel,
v hrníčku s puntíky, vykrouženém z hlíny.
Srdce se tetelí,
rozum mi uletěl.
Vídám Tě všude tam,
kam se hnu.
Vstoupil jsi bez ptaní
až do mých snů ...
Přečteno 475x
Tipy 43
Poslední tipující: střelkyně1, Holis, vodnař, NikitaNikaT., Kapka, Bíša, Churry, Manon.H, jedam, fab four, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)