Sonet z historie
Sonet z historie
Jsem tvá Sissi, poklad nade všemi
a ty můj Franz nejdražší v zemi.
Jsem tvá Viktorie a ty můj Albert,
jsme vážní a přece známe žert.
Tys můj Paris a já Helena,
nikdo nás nezastaví, jsem ti souzena.
Tys můj Romeo a já Julie,
žádný jed nás nezabije.
Jako hrdinka mám svého hrdinu,
máme větší lásku, než je povodí Rýnu.
Chráníš mě pod křídly svými.
Proč zdá se mi, že jsme věční?
Každý o našem štěstí řeční
a já ti skládám milostné rýmy.
Přečteno 592x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka rosy
Komentáře (0)