Otrok sebe sama
Anotace: Než býti svým vlastním otrokem,to raději zabiji svého pána patosem.I přesto jej však budu milovat,nebot bez myšlenky na něj neexistoval bych snad.
Sbírka:
Květy zlé,květy krásné,květy mé
Být svým vlastním otrokem,
do chvíle než budeš vykoupen.
Než v krvi se údy tvé vykoupou,
a vyhnanství se stane družkou tvou.
Než tvé rty vlastní krev pocítí,
než první i poslední rána se ti zanítí.
Než budeš stát na bolesti prahu,
než nikdo neocení tvojí snahu.
Než krev bude všude,jen ne v tobě,
než poslední neboštík obrátí se v hrobě.
Než paprsek měsíční dopadne na to co z tebe zbylo,
než dopadne na vše co tak pěkně hnilo.
Než najde krásu v hnilobě,
než bude se mi zdáti o mě,o tobě.
Přečteno 412x
Tipy 3
Poslední tipující: kikis, al-pacino
Komentáře (0)