Střídání /antonyma/
Anotace: ...věnováno Katušce k narozeninám...pusu na pusu:o))))
Střídá se noha s nohou ve Tvé chůzi
a Ty se krásně zhoupneš v bocích
Na tmavomodrém nebi hvězdy končí schůzi
a nový den vystřídá se s nocí...
Střídá se teplo s chladem, dobro se zlem,
i dolní s horním...
střídá se černý s bílým, krátký s dlouhým,
i boháč s bezprizorným...
Střídá se žena s mužem, velký s malým,
i sudá s lichou...
střídá se sucho s deštěm, voda s ohněm,
i hlučná s tichou...
Střídá se jaro, léto, podzim... zima
i skupenství v koloběhu vody
Jen s Tebou je mi vážně prima
a neptej se mě na důvody...
Jsi moje jangová a já tvůj jinový
i když jsem Marťan a ty jsi Venuše
a i když vyměníš vše staré za nový
zůstáváš navěky zrcadlem mé duše...
Dál budeš střídat levou s pravou
a pláč vystřídá zas smích
ruka má večer - pod Tvou hlavou
pohladí vlasy na spáncích.
Přečteno 445x
Tipy 26
Poslední tipující: Montynka, labuť, Harr, bejbyyyy, Severka, s.e.n, 5thelement, Bíša, Psavec, Házté, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)