Břehy
Znám nekonečné oceány,
kde nedohlédneš pevných břehů,
řeky, neklidem proudů hnány,
i klidné toky zbytků sněhu.
Znám rybníky, tam, v jižních krajích,
kde na varhany orobince
prastaré písně víly hrají,
vrby se tváří jak zpovědnice.
Znám vůni rodné řeky Svratky,
v žilách mých proudí spoustu roků,
poselství od mé drahé matky.
Znám tolik roztodivných toků ...
Je tiché místo, stranou světa,
most malý pojí mělké břehy,
tam v klenbě lip k nám láska slétla,
tam potok zpívá v tónech něhy ...
Přečteno 409x
Tipy 49
Poslední tipující: okapovaroura, zrrrr, Churry, Zpátky, Elza511, carodejka, 5thelement, Bíša, Kars, Mario de Janiero, ...
Komentáře (11)
Komentujících (9)