Lípy na hrázi
Anotace: nedělní ráno v Počátkách ..
Lípa nad rybníkem snivě hlavu sklání,
prastarých vzpomínek má plnou korunu,
po hrázi rybníka na koni mladá paní
a za ní mladíček, to není láska z rozumu.
Jen břehy rybníka schovaly lásku jejich,
on něžně líbával ústa malinová,
že byla vdaná, to nepozná se v hájích,
těžko se tajná láska v srdci schová.
Pod hrozbou pekelnou hříchu nezabrání,
nešťastná láska stejně dál si kvetla.
Příroda rozumí a plní smělé přání,
do kůry stromů jejich srdce vetkla.
Dvě lípy u hráze, schovávám se v stínu,
větvemi spletené, listy se laskají,
už celá staletí boří kmeny v jílu,
tajně jim pod zemí kořeny srůstají.
Přečteno 412x
Tipy 40
Poslední tipující: enigman, NikitaNikaT., strašidýlko-střapatý, poustevník Jirka, Markéta Hl., Kapka, Jaromila, floreciente, Mbonita, Kars, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)