Láska nežádá odpuštění
Láska nemusí žádat odpuštění,
vroucí a vítaná tak přesladce mi chutná,
jak se však smířit s dlouhým odloučením,
nevidím oči Tvé a bez nich sama, smutná
noc prosím, přikryj slzy moje,
ať nevidí je svět,
ať plášť Tvůj obejme mne hojivý.
V nejtěžší chvíli vejdi v předpokoje,
já otevřu Ti hned.
Láska je prudký jed
i cukrovinka z pouti,
bez očí Tvých
však srdce mé se žalem rmoutí.
Pohled svůj zářivý
jen v paměti jsi zanechal.
Zavřu-li oči své,
dál vůni Tvoji cítím
v poduškách
a v dlaních srdce Tvého tep.
Alespoň na chvíli
Ty zůstáváš v mých snách.
Láska nežádá odpuštění,
s ní každý nový den se rájem zdá,
jen přijď, a obejmi mne v okamžení,
ať v srdci láska láskou zůstává ...
Přečteno 874x
Tipy 36
Poslední tipující: vodnař, enigman, střelkyně1, NikitaNikaT., poustevník Jirka, Bíša, Mbonita, Mario de Janiero, labuť, Psavec, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)