Venku bouřka je
a hromy bijí
Blesky zas hladí
zemskou šíji
Neboj se a oči zavři
Nastav tváře bílé záři
jež z venku do domu se vkrádá...
To jen voda stínům se vdává
Počkej na mě a já tě schovám
do své velké náruče
Pošeptám Ti něžná slova
až bouřka okna vytluče...
Tak se neboj - a sladce sni -
však i Slunce nyní klidně sní...