O princi a víle
Anotace: Básnička s trochu pohádkovým námětem :)
Kdysi dávno
v zemi sněhem pokryté
kde bílo celoročně bylo
narodil se malý princ
jedné noci tmou zakryté.
V tu noc
tajemstvím opředenou
jeho matka
naposledy nadechla se
a král oplakal ji na kolenou.
Leč malý princ
ten nevnímal to
rostl vesele na hradě
netrápila ho samota
vnímal a miloval jen zlato.
Zlatým mečem
oháněl se kolem sebe
když se synem podkoního si hrál
pod bleděmodrým
krásným nebem.
Tehdy v lese uviděl ji
jemnou, s bledou tváří, vílu
tehdy poprvé
ucítil ji
nadpozemskou sílu.
Promluvil k ní
hlasem dítěte a řekl
„Tys má vyvolená paní
tebe až já budu velký
vezmu si za ženu" a poklekl.
Víla shlédla na něj dolů
a tuze se zachmuřila
„Tys malý princi a já
já nestárnu
tobě špatnou ženou bych byla"
Přesto každý večer
po dalších mnoho nekonečných let
chodil den co den
princ do lesa, kde hledal ji
když nenašel ji, zhroutil se mu svět.
Přistoupil před starý
majestátní smrk
vší silou vrazil si meč do puklého srdce
plakal a před sebou uviděl ji
než přišla si proň matka smrt.
Víla zazpívala mu
tesknou píseň poslední
poté navždy ztratila se
a nikdo ji už neviděl
leč spolu věčně v lese dlí.
Přečteno 301x
Tipy 3
Poslední tipující: carodejka, jesterka
Komentáře (1)
Komentujících (1)