Když je manžel básník
Když je manžel básník
Básník? Och, toť bytost křehká,
našlapujte kol něj zlehka!
Byste city nezranili,
nechtíc dechem ublížili.
Čtěte tiše, co nám píše,
čím mu v hloubce duše dýše.
Probůh, hlavně žádné klišé!
Slova, slova, slova, slova,
bolest, touha, neklid, zmar
ještě pocit, myšlenku,
a ještě pár...
slov.
Slova, slova.
Napsaná, vyřčená. Tajená.
Poetická, všední. Drsná.
Tolik lásky, tolik něhy pro tu
v dálce touženou...
A ta doma?
I jí tečou slzy
Přečteno 272x
Tipy 10
Poslední tipující: labuť, Psavec, Tygropes, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, floreciente
Komentáře (5)
Komentujících (5)