Krása
Nenaučím se nikdy klopit zraky,
jen v očích přece smíme touhu číst.
Tisíckrát zklamána, však nepřestávám věřit na zázraky
a v hvězdných mapách hledám stopy bílých míst.
Jak leknín křehký pluji po hladině,
po proudu touhy, krásou lásky nadnášena.
Beru si vše, co dá, a nepátrám již po příčině
a krásou lásky pokaždé jsem přemožena.
Ta krása nevšední i do snů se mi vkrádá,
tisíce tajemství je v pouti za poznáním.
Na cestě životem si do paměti vkládám
zázraky doteků, jež prožili jsme před svítáním.
Bez lásky nepoznaná, krása upadla by v zapomnění,
bez krásy lásky pramen žití nepramení,
bez lásky uvadá i něžná krása ženy,
jak leknínu květ, touhou přemožený ...
Přečteno 559x
Tipy 51
Poslední tipující: mírně kousavý králík, NikitaNikaT., Tanzania, enigman, Bíša, Tygropes, nejsembásník, jedam, střelkyně1, shakespeares, ...
Komentáře (16)
Komentujících (16)