Naslouchání
Utichli ptáci,
vítr přestal vát.
Půlnoc se snáší
tiše do zahrad.
Tráva,
zkropená deštěm
vůní mě hladí,
jako ruka Tvá.
V té chvíli ještě
nechce se mi spát ...
Naslouchám noci,
prostřednici lásky,
služebné,
věrně oddané
své čarokrásné paní.
Naslouchám příběhu,
jež za bílého dne
hřeje mne teplem svým
a v noci
zakáže mi spaní ...
Stojím a naslouchám
a luna dobrotivá
okem svým stříbrným
se do mé duše dívá ...
Na malou chvíli,
než-li sen ji celou pohltí
v tom tichu půlnočním
cítím Tvé něžné objetí.
Pak vstoupí sen
a s vůní svěží trávy
oddaná služebná
svůj příběh dovypráví ...
Přečteno 499x
Tipy 42
Poslední tipující: betmen71, Tanzania, střelkyně1, Kapka, zrrrr, Psavec, jedam, NikitaNikaT., Kubino 2, poustevník Jirka, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)