svatozář
možná zdobí tvář božsky
ale člověčina
je přímá
jde ze srdce
a v zrcadle vypadá
jak když obklopuje Tě
kvetoucí zahrada
tam rostou ty pravé květy
co pohladí
a...nezradí..
krásný text
ST
01.07.2009 07:30:00 | Mbonita
matematicky je to blbost
protože tečna se dotknula
možná dokonce a do konce
samotného věčna
i bez věnce
ale lidsky
jsem za pitomce
když po dotyku vděčná
slova nehledám v kolébce
samotného nekonečna
ve tvé lásce
30.06.2009 23:39:00 | a_tao
Snad mě to nikdy nenapadlo, ale někteří autoři na Literu mi dali prohlédnout.
LudvíkB to napsal takto:
Protože touha je bdící sen,
bez bodu dotyku tečna,
žel bohu na Zemi může jen
nešťastná láska být věčná
30.06.2009 23:24:00 | Lota