Dívkám (díl pátý)
Anotace: Tentokrát pro Ivety, Nikoly, Ivy, Nely, Jolany, Šárky, Lindy, Blanky, Irmy, Tamary a těm, kteří si najdou čas pro přečtení
IVETĚ
Skeptici jsou směšní,
je dobře na světě.
Teď v sadu pod třešní
čtu báseň Ivetě.
NIKOLE
Zní hudba varhaní,
pikola.
Píská si tón na ní
Nikola.
IVĚ
Napíšu písničku ve věži,
může být veselá, tklivá.
Ono jen na jednom záleží,
na tom, co řekne mi Iva.
NELE
Po úsvitu ráno chodím
ke kostelu,
za ruku si pyšně vodím
dívku Nelu.
JOLANĚ
Zaplet jsem se při šplhání
do lana,
rychle pomoct mi uhání
Jolana.
ŠÁRCE
Plavím se po potoce
v děravé bárce
Snad v ní tak po čtvrt roce
dopluji k Šárce.
LINDĚ
Náš vztah bude pouze bílý,
tvrdila mi Linda,
pak si ale blízko Dilí
nabalila Inda.
BLANCE
Já jsem vždy byl na Chopena,
ji táhl proud punku,
tak jsem se dal na Hagena
pro tu moji Blanku.
IRMĚ
Řekla: Ty mi hned dáš košem,
ty jsi známá firma.
Teď to táhne s listonošem
košíkářka Irma.
TAMAŘE
Dám jednu na plece
a druhou na tváře.
Komu že? No přece
studentce Tamaře.
(myslím pusu)
Komentáře (4)
Komentujících (4)