Bitva v duši
Anotace: Kdo to zná? Když se to v něm rve jak o život?:-))
Bitva v duši
Kráčí vojsko kolem řek,
duní a zbraně nese,
ohlašuje, že nastal bojů věk,
jde přes pole a nezastaví ani v lese.
Pokračuje do hor, na vrcholy,
mrazen i horkem v dolině,
jde bojovat přes všechny útrapy i boly,
i přes krev rudou jako šťáva ve víně.
Chce bojovat, ale směr nemá,
chce bitvu, ale nemá soupeře,
chtělo by poznat, kdo se nejdřív vzdá
v této kruté krvavé hře.
Možná i to mé srdce chce boj
s tím tvým, kterého lituje,
že obléklo se ve vojenský kroj
a stále něčemu v tobě vzdoruje.
Lásce, tomu diktátoru snad?
Copak ještě nevztyčilo bílý prapor?
Vzdej se, stejně už teď si prohře propad,
jen tě ničí všech těch vojsk nápor.
Přečteno 274x
Tipy 3
Poslední tipující: Raziel PsyDearth Characith, WAYWARD
Komentáře (0)