In nominae amicis
Anotace: Miluj a budeš milován, však nikdo nikdy netvrdil, že tím samým člověkem...
Shledávám tento měsíc bílým
a tvou tvář v něm vidím s jiným.
Shledávám tuto noc už stou
od doby, kdy nejsi mou.
Shledávám toto jarní kvítí
s tou tváří, co krásou svítí.
Shledávám tento den zlatým,
protože on je ti svatým.
Až nadále neshledám již nic,
neb každá láska má rub i líc.
A že život krásný jest,
když svou lásku máš i dnes.
Komentáře (0)