Takové krátké sametové kvílení
v zahradní části
jednoho růžového pozemku
rozbuší květy plody
i všechna srdce
pověšená
- pro snílky -
na stromech přeživších
podzim zimu i
všechny hvězdy a jejich
potomky
Vstoupila zadními vrátky
a lehce se pousmála
Miluju to zemetřesení
v hrudi japonská Osaka
kořeny se mi podlamují v kolenou
listy padají a já plešatím
z její krásy