Láska je chléb se zrnky písku
Láska je chléb se zrnky písku
krajíce z něj muž na talíř ženy
den po dni odlamuje
milostí vody hlíny světla
v záhybech polí rostou
vlčí máky jak děti
mezi drobečky něhy a vůle,
za hradbou lesů, kam oči nedojdou
jen mozoly a naříkání
úhory v kamení v zahrady promění
blyštivý srpek zarovná mlhu
stmívanou po údolích
vše znavené, co smělo bolet
hladový spánek spolyká
Láska bdí v temných dnech
nespí v prozářených nocích.
Přečteno 392x
Tipy 20
Poslední tipující: Kapka, poetická ilona, Mbonita, Bíša, hanele m., Dota Slunská, Nergal, Tacca, hašlerka, labuť, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)