V labyrintu
Tam v labyrintu srdce svého
hledám známého neznámého,
znám jej snad stovky dlouhých let,
znám jeho podobu nazpaměť
od dívčích copánků,
od první prodloužené
vcházel mi do spánku,
do duše rozjitřené.
Sedával na kraji pelesti,
vyprávěl příběhy o štěstí
a v srdci dívčím s nadějí
zanechal otisk svých šlépějí.
Šel dál,
ten dívčí ideál,
do jiných, růžových pokojíků,
kde ručka píše do deníku
o snu, do něhož vstoupil král.
Labyrint života svedl nás k sobě,
zase jsem dívenkou, po dlouhé době
nepíšu deníky, skládám Ti básně
o mě a o Tobě, jak je nám krásně.
Na cestě k vrcholkům v naději
otisknem dva páry šlépějí ...
Přečteno 606x
Tipy 51
Poslední tipující: mírně kousavý králík, Jaromila, Prokešová, Heda, Paulín, Posledna, Mario de Janiero, hezule, danav, Kapka, ...
Komentáře (17)
Komentujících (17)