Tisíc spodniček
Anotace: Krátká báseň zabývající se lidskou, v tomto případě hlavně dívčí, naivitou
Sbírka:
Tajemství noci
Tisíc spodniček
Tys hladíval mě po těle
dotýkal se tolik nesměle
zmámena kůží zářící
zpevněnou dlouhou tradicí
lásky, věrnosti
klamu, hlouposti
Když líbal jsi mě na líčku
a prosil „odlož další spodničku“
zmatena krví vařící
vítězství téměř slavící
lásky, věrnosti
klamu, hlouposti
poslechla jsem
Však brzy něžnost zapomněl
když trhal kůži z našich těl
krajky jak zmírající slavíci
já v mukách přesto mlčící
kvůli lásce, věrnosti
klamu, hlouposti
vždy krutější byl trošičku
když serval další spodničku
nebyla jeho světicí
znectěnou ženou klečící
z lásky, věrnosti
klamu, hlouposti
poslechla jsem
Pak sen byl pryč a jaký byl
kdo byl a snil polapen žil
sama v koutě stojící
opuštěnost je poutnicí
lásky, věrnosti
klamu, hlouposti
co vždy si přála ztratila
když nevinnost svou zabila
pak slza spadá z pod víček
a kol ní tisíc spodniček
čeho vlastně?
Poslechla jsem.
Přečteno 445x
Tipy 15
Poslední tipující: Okřídlená Lištička, HELLmaniak, Psavec, Mbonita, hašlerka, Zpátky, Zasr. romantik, Květka Š., Agniezka
Komentáře (7)
Komentujících (7)