Láska ve větvích topolů
Jako Amorovy šípy,
ty štíhlé topoly,
z jeho toulce né z lípy,
vystřílené po poli.
Zapíchány jako kůly od plotu
kde šíp vedle druhého,
brk mají ale nemají hrotu,
střely luku dlouhého.
Rostou jako ten šíp,
šíp jenž do srdce ti zasáhl,
bez lásky není líp,
po něm by se člověk natáhl...
Přečteno 477x
Tipy 1
Poslední tipující: Mbonita
Komentáře (0)