Starý rytíř
Bezduchou krajinou,
bez cíle, pustinou
kůň jezdce vleče.
Zmačkaná zrezlá zbroj
prošla nejeden boj,
z pod ní krev teče.
Vyrazil, když byl mlád,
za čest dam bojovat,
najít svou krásku.
Za každou z žen se rval,
ty boje vyhrával,
nikdy ne lásku.
Dnes jako minule
stál proti přesile,
za zády dívku.
Ta se teď raduje
v hradním loži miluje,
snad nezkončí v chlívku.
Tělo léty zjizvené,
rány neošetřené,
přichází křeče.
Sám svalům na obtíž
zabodl meč jak kříž,
umírá v kleče.
Přečteno 431x
Tipy 26
Poslední tipující: Anjesis, tato22, Gabrielle, TetaKazi, Koza, Bíša, 5thelement, Psavec, WAYWARD, labuť, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)