Měsíční romance
*
Měsíc se pod mraky skrývá...
ten tichý poutník noční oblohou
a cigareta dohořívá...
závidím mu, když do oken Tvých se dívá
ten prastarý spiklenec milenců
co hvězdy své si v noci hlídá...
Já sedím tiše v koutku pokoje
mé myšlenky chtějí ven...
jsem uzavřena před světem
Zastav se poutníče a pošli mu pozdravení
ať vrásky na jeho čele políbí rozjasnění
a pohlaď svým paprskem aspoň ty jeho tvář
vždyť kolik touhy se v ženě nakupilo
to musí být na ní znát...
cigareta dohasíná...
na prsou mne divně svírá...
Jen mi prozraď ty světýlko bledé
co naději umíš mému srdci dát
Proč se mi o něm tak snívá...
KDYŽ NEMŮŽU V NOCI SPÁT!
*
Přečteno 616x
Tipy 48
Poslední tipující: Zasr. romantik, Labanda, Tanzania, Holis, Juraj Hrom, kroužek, drsnosrstej kokršpaněl, hezule, Radek.oslov.Šafárik, Paulín, ...
Komentáře (18)
Komentujících (18)