podzimní
U krbu sedí, za oknem sníh
do ohně hledí, však nevidí
Zmrzlé své srdce cítila tát
Neklid své duše chce odehnat
Vzduch šustí suše, bez emocí
dech její v mukách sípe nocí
Okovy v sobě rozkout se odhodlala
k životu vzbudit chce, co dávno vzdala
Halí se v kožešiny a kámen bere na pomoc
Vrací se minulem do budoucnosti
A kašle na bezmoc
...silná je dnešní noc...
Tak z jara nevědoucí
přes léto teskně průšvihoucí
do podzimních dnů, tajemně vševědoucích
své touhy přetahala
Ta pouta krutá zpřetrhala
a pro minutu vytouženou pouhou
vrhla se se svou touhou vstříc
zimě života
Stálo to za to!
To teplo lidských dlaní...
...prokletá samota...
Už je to za ní...
O to má
snadnější umírání
.
.
. "o)
Přečteno 434x
Tipy 35
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Nergal, piťura, Holis, enigman, nejsembásník, labuť, Lota, Psavec, WhiteSkull, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)