Je po půl čtvrté odpoledne
a já si šedou nalévám.
Opíjím slova, až se pletu,
a místo šedé hořím pro paletu.
Sama, sám a sama. Sám!
Je po půl šedé, odpoledne.
Rulandské šedé
stará to odrůda snad možná z Francie?
Jazyk nám svede
chuť medu, broskví, meruněk v ní vede
a ač tvé řádky "sám a sama"..kéž noc Ti ožije!