Výlov
Anotace: stálo to za ten chlad a vstávání před rozedněním dne ... byl to skvělý zážitek ... díky, gabkine :)
Zšeřelé
probouzející se ráno
jasná měsíční noc
postříbřila cestu mrazíkem
na rozvlněné hladině
párek bílých labutí
a hejno hodujících volavek
na rybníku lemovaném lesíkem
Na břehu poslední instrukce
party mužů
jež rybaření dali svá srdce
poslední pohled na stoupající mlhu
začíná výlov s přáním
ať proběhne vše hladce
Do mrazivě chladné vody
v rybářském vstoupí
ti nejotužilejší náhončí
rybám uzavírají ústupovou cestu
jejich dostáním nad pevné sítě
však tahle práce nekončí
Neuvěřitelná souhra
chlapských rukou
zahřívaných očekáváním
a horkým grogem
mrskající se zlatavá těla ryb
jsou odměnou za práci
když sejde se rok s rokem
Kouzelný je pohled
do rozzářených očí chlapů
kteří snad vůbec nevnímají chlad
jako by v duchu
pohladili každičkou rybu
je v tom daleko víc
hodiny neviditelné práce
a v srdci mít to všechno rád.
Přečteno 353x
Tipy 36
Poslední tipující: s.e.n, střelkyně1, Bíša, Churry, nejsembásník, vodnař, Psavec, Boudicca, Štěpina G, enigman, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)