Proč jsem k Tobě tak moc Láskou připoutaná?
Proč po Tobě toužím, ať jsem s Tebou nebo sama?
Proč prahnu víc než jindy po každé chvíli s Tebou?
Proč mé smysly s klidem kočičím v Tvé přítomnosti předou?
Proč se bojím, že se uslyšíme méně než včera?
Proč žárlím, když hladíš jiná ňadra v kouzlu šera?
Proč pláču, když mlčíš a přesně vím, co mi chceš říct?
Proč láká mě Tvé dopisy náruživě číst?
Proč vzplála moje Láska k Tobě tak nezkrotnou silou?
Proč Ti přeju, abys našel novou Lásku sobě milou?
Proč se Láska neptá, když pozdraví se s duší?
Proč mi tolik, Lásko, Tvá vyznání sluší?
Proč každá minuta, co jsem sama, je jenom Tvoje?
Proč si myslím, že mám k milování ruce dvoje?
Proč jsem tady a Ty tam?
Proč Tě, ksakru, neustále postrádám?