Ten večer
Anotace: Rozpůlený měsíc bil do kovadliny času... Kolem se rozlétaly žhavé roje hvězd
Sbírka:
Intimia
...
Ten večer byl jako písčité dno studánky
Kam nelze dohlédnout bez závrati
Za okny města tepala tma
Rozpůlený měsíc bil do kovadliny času
Kolem se rozlétaly žhavé roje hvězd
Načatá láhev s kapkou kyselinky na dně
Starý rok dodýchával k půlnoci
A naše oči se předbíhaly v přísaze
Že usnout byl by neodpustitelný hřích
Pak úder ohňostroje znovu zmladil čas
A letopočet nikdo nesnažil se hádat
Jen nové přiťuknutí na odvahu
Vydat své srdce spánku, i když
Nejstarší horečkou nám blouzní
Ráno už budeme o lásku stydlivější
...
Přečteno 449x
Tipy 27
Poslední tipující: PIPSQUEAK, zenge, Jana M., René Vulkán, Holis, jita.1965, enigman, hašlerka, bromak, Bíša, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)