Pocity bez Tebe
Anotace: i když tu nejsi...
Snídani zapíjím šálkem ticha,
hledám Tě na polštáři
- nahmatám prázdnotu...
na srdci tíha,
dokud se havraní křídla
nesnesou na mou samotu.
Notová osnova je plná linek
a na ní tanečník, jenž ztrácí krok,
jak staří vojáci do vzpomínek
zabředla duše má poslední rok.
A puška nestřílí, zrezivěla,
tělo mé spoutaly okovy,
tam kde se dříve jitřenka chvěla
už není a nikdo se nedoví
jak chytit světlo do dlaně,
zahladit jizvu po ráně.
I když tu nejsi já slýchám tvé kroky,
zvonivě kráčet a dopadat,
i když tu nejsi tak milostné sloky
na ústa chtěl bych Ti poskládat.
Přečteno 1296x
Tipy 43
Poslední tipující: Lesní žínka, Matahaja, Klára Němcová, KeepTheFlameBurning, Adéla K., Stavák, Dreamy, RyxiraAmyGinger, Elisa K., drew, ...
Komentáře (15)
Komentujících (12)