Polibek Múzy
Anotace: Už jste někdy někomu, kdo si pořád něco půjčuje a nevrací to, psali ódu, aby to vrátil? :-D No tak tady je výsledek
Múza přišla a mne políbila,
verše tomuto listu přislíbila.
Verše o tobě, tobě pouze,
pár chvil táhnout perem dlouze
Ty jsi jako Múza prostě,
dej mi prostor k této poctě!
Jak jasná zář,
jak božský jas!
Jak hebká tvář,
jak smělý ráz!
Tys jak ona a žádná jiná,
ta jež mi tě připomíná
Oči v laguny odstínu
vrhnou ty ostatní do stínu.
Zelená barva v pozadí
jarního ducha prozradí.
Vy Múzy! Pokoje nedáte,
na básníka naléháte
Jak má duši čistou, bělostnou,
bez intrik a bezelstnou.
Vlasy havraní vínem políbené,
tak jest to vše v ženě přelíbezné.
Múza už odchází, verše bere s sebou.
Nezbývá než doufat, že kráčí za tebou
Komentáře (0)