Vánoční roláda
Anotace: Literácký receptář on-line - léty vyzkoušený recept, miluje ho celá rodina :-)
200g rozemletých hvězd (piškotů)
150g něhy (másla)
150g sněhových snů (práškového cukru)
1 touha (celé vejce)
2 lžíce zapomnění (rumu)
náplň:
100g něhy (másla)
100g sněhových snů (práškového cukru)
3 lžičky pokušení (kakaa)
1 lisovaný uvařený duch léta (žloutek)
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném alobalu rozválíme 5 mm tlustou placku, naneseme 3-4 mm tlustou vrstvu nádivky a pomocí alobalu zavineme roládu. Necháme ji dva až tři dny v chladničce odležet. Z rolády pak krájíme asi 1/2 cm tlusté plátky. Zabalená v alobalu se nekazí a vydrží v chladnu dva až tři týdny.
Nechte si chutnat!!
Přečteno 467x
Tipy 20
Poslední tipující: PANGÁSIUS, susana načeva, Raduzk, Štěpina G, Bíša, jedam, toulavá naděje, labuť, hašlerka, nejsembásník, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)